Bel ons kantoor in Den Haag: 070 399 42 41 of Rotterdam: 010 820 95 70

Verhuizen in de zomer? Lees hier onze tips

Nieuws

Laatste nieuws

In de zomer zijn de dagen lekker lang en een zomervakantie zien veel mensen ook wel als een overgangsperiode. Verhuizen in de zomervakantie betekent lekker van start op een nieuwe plek na een vakantieperiode. Verhuizen kunt u zelf doen of overlaten aan de erkende verhuizer. Professionele verhuizers weten hoe ze een verhuizing moeten organiseren en werken zelfs bij hogere temperaturen snel en efficiënt.

Daarbij is de zomerperiode een ideaal moment om uw huis te verkopen. Alle tuinen zijn groener en kleurrijker, de lichtinval is mooi en het zonlicht laat elke ruimte groter lijken. Bovendien zijn potentiële kopers geneigd om sneller een beslissing te nemen, zodat ze zelf ook van de lange zomerdagen gebruik kunnen maken om te verhuizen

Zwaarder werken

Hoewel iedereen smacht naar die warme zomerse dagen, is een verhuizing bij hogere temperaturen wel zwaarder. Elke inspanning vraagt dubbel zoveel energie. Goed om op enkele dingen te letten als uw verhuizing valt op een warme zomerdag.

Maak gebruik van de koele momenten

Maak gebruik van de vroege en latere uurtjes. We raden u aan om vooraf een duidelijke planning op te stellen en de namiddag steeds vrij te houden. Meubels sjouwen en zware dozen uitlaten kost de meeste energie. Zeker als u niet gewend bent om zware inspanningen te verrichten, moet u goed oppassen met de hitte. Maar ook als u uw verhuizing aan een verhuisbedrijf uitbesteedt, houd er dan rekening mee dat ze liefst vroeg in de morgen werken. Door de vroege uurtjes vrij te houden, kunnen de verhuizers van een aangenaam klimaat profiteren en zijn ze heel wat sneller klaar.

Drink voldoende

Uzelf voldoende hydrateren is ontzettend belangrijk. Zorg daarom voor voldoende (koud) water. Bij zweten gaat veel vocht verloren. Vul ‘s avonds al een koelbox vol koude flesjes water en ijs. Zet de box vervolgens goed in het zicht en zorg voor wat hapjes. Op deze manier heeft iedereen voldoende energie om de verhuizing tot een goed einde te brengen.

Houd voedsel koel

Let er ook op dat u bij het afschakelen van koelkast of vriezer, voedsel dat iets sneller bederft koel houdt. Stal de etenswaren even bij vrienden of familie of plan de inkopen slim in, zodat bij de verhuizing de bederfelijke waar zoveel mogelijk op is. Een koelbox bij de hand houden en wat koelelementen gereed hebben, is ook een goede tip. Denk verder aan wat extra hemdjes of T-shirts, zodat een kledingwissel snel gedaan is als de boel klam wordt. Dat voelt gelijk weer lekker fris. Op de verhuisdag draagt u het beste lichte en luchtige kleding. Donkere kleuren trekken het zonlicht aan en absorberen warmte. Probeer verder te kiezen voor een stof die zweet goed absorbeert. Katoen is bijvoorbeeld een echte aanrader. Vergeet tenslotte niet om u voldoende in te smeren met zonnebrandcrème. 

Plan uw verhuizing goed

Het is verstandig de verhuizing goed te plannen en voor te bereiden. Zorg dat u weet hoeveel mensen er komen helpen, zodat u voldoende drinken en eten in huis heeft. Houd er ook rekening mee dat bedrijven en instanties sluiten of minder personeel hebben tijdens de vakanties. En als vrienden of familie een handje willen toesteken, geef dan tijdig uw verhuisdatum door. Zo weet u of deze helpers er ook daadwerkelijk zijn. Hebben uw vrienden en familie al een reis op de planning staan? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf neemt al het zware werk graag van u over.

Vraag tijdig offerte aan

Als u er zeker van wil zijn dat de verhuizing vlot verloopt, schakelt u het beste een erkend verhuisbedrijf in, zoals UTS Van der Geest Verhuizingen. De professionele verhuizer weet hoe hij een verhuizing moet organiseren en werkt ook op warmere dagen snel en efficiënt. We adviseren wel om tijdig een offerte aan te vragen. Ook bij de verhuizer verdienen medewerkers uiteraard een vakantie. Wij organiseren de verhuizing graag goed en met voldoende mensen, zodat we alles voor onze klanten soepel en zorgvuldig laten verlopen.

Verhuisplannen? Vraag een offerte aan bij UTS Van der Geest Verhuizingen!

terug naar overzicht